Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62904.920$

Çorlu Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediye Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yönetiminde Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Mart ayı olağan meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde oldu:

- Ergene İlçesi, Sağlık Mahallesi 1200 no’lu parselde bulunan Çorlu Belediyesi mülkiyetinde olan binanın TESKİ'ye ek hizmet binası olarak tahsis edilmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu 26'ncı maddesi kapsamında trampa yolu ile kamulaştırma işlemlerinde takas parseli olarak kullanılacak belediye mülkiyetindeki parsellerinin güncellenmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Çorlu Belediyesinin hissedar olduğu Türkgücü Mahallesi 191 ada 1 parselde Çorlu Beledisine ait 3180,59 m²'lik hissenin Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesine harca esas değer üzerinden satın alma talebi görüşülerek oy birliğiyle reddedildi.

- Çorlu Belediyesi mülkiyetindeki Hatip Mahallesi, 101 ada 14 parsel sayılı taşınmazda 2981 Sayılı Kanun kapsamında verilmiş tapu tahsisinin ve tapu tahsis belgesinin iptali hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Plan ve Bütçe Komisyonu raporu Meclis Üyesi Değer Kara tarafından okundu ve rapor görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

- İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar Komisyonu raporu maddeleri Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından okundu ve rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Ramazan ayında yurt dışında yaşayan soydaşlarımıza iftar yemeği organizasyonu düzenlenmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Ara komisyonda görüşülen konu oy birliğiyle kabul edildi.

- Pazar yeri ücret tarifesinin güncellenmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Ara komisyonda görüşülen konu oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı gündeminin sona ermesinin ardından Başkan Ahmet Sarıkurt, meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Meclis üyelerine plaket takdiminde bulunan Başkan Sarıkurt; “2019 – 2024 döneminde Çorlu Belediyesi Meclis Üyeliği görevi süresince sorumluluk bilinciyle hareket ederek Çorlu'muza yapmış olduğunuz hizmetler, özverili çalışmalar ve sunduğunuz değerli katkılar için şahsım ve Çorlulu hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!