Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62979.407$

Son yıllarda estetik ameliyatlara ve özellikle de burun  estetiğine ilgi artıyor

Son yıllarda estetik ameliyatlara ve özellikle de burun  estetiğine ilgi artıyor

Son yıllarda estetik ameliyatlara ve özellikle de burun  estetiğine artan ilgi nedeniyle kullanılan tekniklerde hergün yenileniyor. Klasik rinoplasti ameliyatlarında burun kemiklerini şekillendirme aşaması çekiç ve keski yardımıyla yapılıyor. Ancak Son 8-10 yıldır burun estetiğinde piezo ultrasonik cerrahi yönteminin devreye girmesi ile  bu alanda çalışan ve yenilkleri takip eden hekimler için avantajları nedeniyle uygulamada kullanımı artmaya başladı.  Hala kullanılmakta olan çekiç ve keski ile burun kemiklerine kırarak şekil verme yönteminin yerini piezo almaya başladı. Ancak her zaman için ameliyatı gerçekleştirecek hekim hangi tekniği uygun buluyor ve hangi teknikte daha rahat çalışıyorsa onu tercih edecektir.
Piezo ultrasonik cerrahi aleti nedir:
Ultrasonik ses dalgaları ile oluşan gücün 1-2mmlik uçlara sahip cihaz aracılığı ile burun kemiklerini kesmesi ve şekil vermede kullanılmasıdır. Sadece kesme değil aynı zamanda uygun uçlar yardımıyla törpüleme işlemi de bu cihaz sayesinde yapılmaktadır .
Ultrasonik burun estetiğinde kemik kesme ve şekillendirme çok ince üretilmiş mikromotor sistemleri ile yapıldığından, burun kemikleri detaylı olarak görülebilir ve milimetrik ölçümlerle kesim yapılabilir. Bu şekilde ameliyat alanında yumuşak dokulara ve kılcal damarlara daha az zarar verildiği için ödem ve morluklar daha az olabilmektedir 
Burun estetiğinde süreç nasıldır:
      ---Herhangi bir ekstra işlem veya uygulama yapılmayacaksa ameliyat süreleri 2-2.5 saat kadardır
      ---hastalarımız  ertesi gün taburcu olur ve 1.haftada burun üzerindeki küçük alçı alınır 
      --- Kontrollerimiz 1.-3.-6. aylarda olur ve burun şeklinin tam oturması için beklenen süre tamamlanmış olur.
      --- Rinoplasti yani burun estetiğinde her zaman kişinin cilt yapısı , ciltaltı dokularının iyileşme sürecine vereceği yanıt ve cerrahın tecrübesi sonuçları etkilemektedir.
     --- Her zaman yapılan ilk cerrahi çok önemlidir ancak bazı travmatik ve ilk cerrahide istenen sonucun elde edilemediği burunlarda ikincil operasyonlara ihtiyaç olabilmektedir.
     --- Burun içinde eğriliği olan ve solunum sıkıntısı da olan hastalarda bu problemide aynı ameliyatta düzetmek mümkündür
     ---Ameliyat hastanın ek bir hastalığı olmaması durumunda kadınlarda 16 erkeklerde 17 yaşını doldurmak durumunda herkese yapılabilmektedir. Ancak 18 yaş altı hastalarda ailenin yazılı onayı gerekmektedir.
Estetik burun ameliyatından beklentimiz ne olmalı:
 Burnumuz yüzümüzün merkezinde ve ifademizi oldukça fazla etkileyen bir organdır. Estetik olarak kişiyi rahatsız eden şekil bozukluğu olması durumunda yapılan uygun değişim kişide özgüveni artıran bir sonuç doğurur. Her hastaya aynı burun şeklinin kalıp gibi yapılması ise uygunsuz ve yapay sonuçlar ortaya çıkarır. Kararı verirken hastamızın beklentisi, hayali ve temelde onu rahatsız edenin ne olduğunu bilmek ve teknolojinin imkanlarından sonuna kadar faydalanarak en iyi sonucu almak çok önemlidir.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Fulya Gülden AYDIN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!