Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63040.282$

ÇERKEZKÖY’DE İRFAN TOMBALAK SESLERİ YÜKSELİYOR

ÇERKEZKÖY’DE İRFAN TOMBALAK SESLERİ YÜKSELİYOR

Çerkezköy ilçesine uzun yıllar önce doktorluk mesleği gereği yerleşen Dr. İrfan Tombalak ve kendisi gibi kadın doğum uzmanı olan doktor eşi bugün Trakya’nın en büyük özel hastanesi olan İRMET HASTANESİ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Çerkezköy’e vizyon katacak önemli projeleri hakkında basına önemli bilgiler veren Dr. Tombalak’ın verdiği ana başlıklar şöyle oluştu;

ÇERKEZKÖY EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

Çerkezköy’ümüzü Trakya’nın yeni ve en saygın eğitim üssü haline getirmek için sanayimizdeki çarkların dönüşümüne katkı sağlayacak eğitimli, kalifiye kadroların yetiştirilmesi adına, gelecek nesiller için şehrin eğitim alanlarını yeniden gözden geçireceğiz.

İSTANBUL’A ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

AK Parti hükümetimizin ülkemize ve bölgemize kazandırdığı en büyük yatırımlardan biri olan hızlı trene kavuşacak olan Çerkezköy’ümüzün İstanbul ile olan ulaşımını kolaylaştırmak için ilk etapta İstanbul Havalimanı ile kurulacak olan gerek metro gerek metrobüs ağı ile Havaalanına ve İstanbul’a bağlantı çalışmalarının ilk adımlarını sizlerin takdiri ile atacağız. 

ÇERKEZKÖY İL OLACAK

Çerkezköy’ümüzün il statüsüne kavuşması için elimizden, dilimizden ne geliyorsa halkımız başta olmak kaydı ile tüm STK’larımız ile el ele vererek var gücümüz ile çalışıp, alın terimizi akıl terimizle yoğurup Çerkezköy’ün emeğini ortaya çıkararak, Çerkezköy’ü mutlaka il yapacağız. 

HAFİF RAYLI SİSTEM 

Çerkezköy’ü hafif raylı sistemle buluşturacağız. Şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla bir yıl içerisinde 3 yerde dal-çık projelerini hayata geçireceğiz. 

MODERN OTOGAR PROJESİ

81 ilden insanımızın yaşadığı Çerkezköy’ümüze yakışır akıllı ve modern, yeni lokasyonu ile daha işlevsel ve şehir trafiğini olumlu yönde etkileyecek yeni bir otogarı Çerkezköy halkına kazandıracağız.

1000 DÜKKANLI YENİ SANAYİ SİTESİ

Ülkemizin göz bebeği Çerkezköy’ün sanayisini, üretimini ve iş kapasitesini artırmak için onların çözüm ortağı orta ve küçük ölçekli sanayicilerimizi yeni alanlarında daha verimli üretim yapar hale getirerek, Küçük Sanayi Sitesi diye adlandırılan sanayicilerimiz için en az 1000 dükkânlı yeni alanları onların kullanımına açarak, bu şekilde şehrin trafiğini de hafifleteceğiz.

ÇERKEZKÖY’DE KÜLTÜR VE SANAT HAYATI BÜYÜYECEK

Çerkezköy’de gençlerimizin, kadınlarımızın ve yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılayan sosyal belediyeciliği ön plana çıkartarak, hafta sonları halkımızın Çerkezköy’den İstanbul’a, Edirne’ye, Tekirdağ’a gitmesine gerek kalmadan Çerkezköy içinde kültür ve sanat hayatını büyüten ve çoğaltan çalışmaları halkımızla birlikte yapacağız.

PLANLI KENTSELEŞME

Türkiye’de en çok göç alan kentimiz Çerkezköy’ümüzü mutlaka planlı kentleşmeye kavuşturacak imar planlarını kentin ihtiyaçlarına göre hazırlayacağız. Çerkezköy’ün gelişimini sağlarken yeşil alanlarını, sosyal donatı alanlarını, geniş bulvarlarını, parklarını, ibadethanelerini, camilerini ve spor alanlarını çoğaltan bir belediyeciliği ortaya koyacağız. 

TRAFİK VE PARK SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

Şehir merkezinin en önemli sorunlarının başında gelen trafik ve otopark sorununu mutlaka yeraltı otoparkları ile çözeceğiz.

ÇERKEZKÖY’DE TEKNİK EĞİTİM HAMLESİ

Çerkezköy sanayisine ara eleman, teknik eleman yetiştirmek için üniversiteler ve meslek yüksekokulları ile beraber liselerde mesleki ve teknik eğitim becerileri kazandıracak yeni meslek liselerinin temelini sanayicilerimiz ile birlikte atacağız. Çerkezköy’ümüze mutlaka bir Teknik Üniversite kazandıracağız. 

HER MAHALLEDE KREŞ PROJESİ

Çalışan annelerimizin en önemli sorunu çocuklarına kimin bakacağı, çocuklarını kime emanet edeceği sorunudur. Biz bu sorunu çözmek için Çerkezköylü kadınlarımızla birlikte, onlara da istihdam oluşturup her mahallede bir kreş yapacağız ve o mahalledeki anne ve ablalarımız ile 12 mahallemize 12 kreş kazandırarak gelecek nesillerimizin sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi adına ailelerimizin önemli bir sorununa kalıcı bir çözüm üreteceğiz. Çerkezköy’de bir kesimin değil herkesin çocuğunu kendi çocuğumuz gibi göreceğiz. Her mahallede çalışan kadınlarımız, ev hanımlarımız çocuklarını güvenle bırakabilecekleri Çerkezköy Belediyesi’nin kreşlerini en geç 6 ay içerisinde birlikte hizmete açacağız.

SANAYİ-BELEDİYE ENTEGRASYONU

Çerkezköy sanayisi ile belediyeyi entegre edeceğiz. Mutlaka Çerkezköy’de işe ihtiyacı olan ara sınıf kalifiye eleman yetiştirmek için onlarla bir arada, uyumlu çalışmalar yapacağız. Çerkezköy’deki istihdam sorununu en üst seviyede hızla çözeceğiz.

12 MAHALLEYE TAZİYE EVLERİ

Acı günlerinde de vatandaşlarımızın yanında olabilmek ve acılarını bir nebze de olsun paylaşabilmek adına 12 mahallemize taziye evleri kuracağız. Kadınlar ve erkekler için ayrı alanlar oluşturacağımız taziye evlerinin tüm giderleri belediye tarafından karşılanacak. Yalnız yaşayan kimsesiz ihtiyaç sahibi yaşlılarımıza sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği vererek onlara sıcaklığımızı hissettireceğiz. Yalnız yaşayan kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız için günde 3 öğün yemek hizmeti sunacağız. 

ORTAK AKIL VE BİRLİKTE YÖNETİM

Çerkezköy’ü ‘ben’ değil, birlikte ‘biz’ yöneteceğiz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Çerkezköy’de ortak akıl ve birlikte yönetimi esas alacağız. Yönetimde muhtarlarımız, Sivil Toplum Örgütlerimiz, Ticaret ve Sanayi Odası, Sendikalar, Meslek Odaları ve kanaat önderlerinin geniş katılımıyla ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Tabii ki AK Parti Teşkilatının çok değerli deneyimli üyeleri ve Cumhur ittifakı ortaklarının değerli fikirleri de bu süreçte önemli bir rol oynayacak. Çerkezköy’ü ben yönetmeyeceğim, biz birlikte yöneteceğiz. AK Parti’nin Türkiye’yi tüm zorluklara rağmen yıllardır başarıyla yönettiği gibi Çerkezköy’ü de el ele, gönül gönüle, başarıyla hep birlikte yöneteceğiz.

MUSLUKLARDAN TEMİZ SU AKACAK

Su sorununun yaşandığı ilçemizde vatandaşlarımızın musluklardan temiz ve sağlıklı suya ulaşması için gerekli çalışmaları yapacağız. 5 yılın sonunda hem vatandaşlarımız hem de ben musluklarımızdan akan suları gönül rahatlığıyla içebileceğiz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!